Credits

FIRST® & LEGO Group

In 1998 hebben FIRST-oprichter (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Dean Kamen en de eigenaar van LEGO Group Kjeld Kirk Kristiansen de krachten gebundeld om FIRST LEGO League te creëren.

Stichting Techniek Promotie

Binnen de Benelux (België, Nederland en Luxemburg) is stichting Techniekpromotie de partner van LEGO en FIRST en coördineert alle initiatieven rondom de FIRST® LEGO® League en ondersteunt de regiopartners (26 in de Benelux). Stichting Techniekpromotie en de regiopartners zijn gescheiden organisaties. Alle inschrijvingen gaan via Stichting Techniekpromotie, maar verder is de Regiopartner zelf verantwoordelijk voor hoe en wat er in de regio georganiseerd wordt.

Het Grescollege

Als regiopartner van stichting Techniekpromotie is het Grescollege (organisatie FLL Limburg) organisator en coördinator van alle initiatieven in de regio Limburg rondom de FIRST LEGO League en aanspreekpunt voor alle deelnemers uit de regio. Het Grescollege initieert en organiseert de regiofinale voor eigen risico en rekening. Alle kosten worden door de partners in de regio gedragen.

Sterk Techniek Onderwijs Limburg

De FLL is een provinciaal project dat wordt gedragen door de samenwerkende scholen en partners van Sterk Techniek Onderwijs (STO) Limburg Zuid en Limburg Midden/ Noord. STO heeft als doel om kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek. De FLL finale zien zij als een ideale manier om zowel leerlingen uit het PO als VO met elkaar te verbinden en het enthousiasme van de deelnemers te ondersteunen.
STO heeft gezien het provinciaal belang ervoor gekozen om de FLL langjarig te ondersteunen.