“FIRST ® LEGO ® League DISCOVER”

Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar

DISCOVER is de eerste divisie van de FIRST® LEGO® League, voor de jongste doelgroep van 4 t/m 6 jaar. Het is een speels, inleidend STEAM-programma passend bij Onderzoekend & Ontwerpend leren voor het jonge kind. DISCOVER wekt de natuurlijke nieuwsgierigheid op en ontwikkelt hun leervaardigheden met praktische activiteiten in de klas en thuis met LEGO. De ontdekkingstocht begint met een exclusief LEGO® Education Discover model. Dit model van LEGO® DUPLO is het startpunt om kinderen zelf nieuwe ontwerpen te laten maken. Hierdoor ontwikkelen ze spelenderwijs de zogeheten STEAM-vaardigheden (wetenschap, technologie, techniek, kunst en rekenen). Bijvoorbeeld het begrijpen van het verband tussen oorzaak en gevolg, leren voorspellingen te doen, leren observeren, problemen oplossen en voorstellingen opvoeren. Tijdens een feestelijk afsluiting delen de kinderen hun ideeën, modellen en nieuw geleerde vaardigheden.
Foto: FLL
Foto: FLL

Onderdeel van de FIRST ® LEGO ® League

De FIRST® LEGO® League is een internationaal programma voor kinderen van 4 t/m 15 jaar, dat is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. Het programma integreert STEAM leren en robotica in het onderwijs. Hierdoor krijgen de kinderen te maken met innovatie, teamwork, programmeren en onderzoek doen en worden ze sneller digitaal wijs. De vaardigheden die ze opdoen, zijn vaardigheden voor het leven. In alle drie de divisies staan de FIRST Core Values (kernwaarden) zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar centraal. Deze kernwaarden behoren tot de fundamentele elementen die FIRST® LEGO® League onderscheiden van andere programma’s in zijn soort.

Meedoen

Iedere school in het basisonderwijs of BSO kan zich inschrijven voor deelname aan de FIRST®LEGO® League Discover. Het lesprogramma bestaat uit 10 sessies van een uur, waarin de leerlingen in groepjes van 4 samenwerken. Ieder seizoen is er een nieuw thema, waarop de uitdaging, die de leerlingen aangaan, betrekking heeft. Het thema voor het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECTSM. Organisatie en coördinatie van de divisie DISCOVER in Nederland is in handen van onze partner, de landelijke coördinator van alle FIRST®LEGO® League divisies Stichting Techniekpromotie. Wil je meedoen of nog meer informatie (bijvoorbeeld over de benodigdheden en kosten), dan verwijzen we je naar de website van stichting Techniekpromotie: Klik hier
FLL-RGB_Discover-vert-full-color