Nieuwe regiopartner voor de FLL in Limburg

Vanaf dit seizoen zal de FIRST® LEGO® League regiofinale Limburg plaatsvinden op een centrale locatie in Limburg: In de Greswaren in Reuver.
De nieuwe regiopartner het Grescollege (vmbo b/k/t/h/a) ziet de Greswaren als de perfecte nieuwe locatie. Directeur Noud Theunissen ligt toe:
“De Greswaren is groot. Door de inrichting en ruimtes van het gebouw zijn wij voor de FLL een unieke partner in de mogelijkheden om de finale te organiseren en zelfs verder uit te breiden met meer teams dan voorheen. In capaciteit is de ‘sky the limit’.”
Daarnaast zegt Noud Theunissen: “De Greswaren ligt centraal daarmee wordt dit belangrijke en unieke project voor kinderen toegankelijker, de locatie is heel goed bereikbaar voor zowel Noord als Zuid – Limburg. Voor deelnemers uit beide uiteinden van Limburg is de reistijd een klein uur.”
Tot slot zegt Noud Theunissen: “De Greswaren is een unieke locatie waar nu al onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Iets wat ook een belangrijk onderdeel is van het project FLL: kinderen gaan aan de slag met innovatie en dienen daarbij de hulp van deskundige (uit het bedrijfsleven) in te schakelen. De centrale locatie voor de regiofinale is het sfeervolle restaurant ‘De Gresbuus’. Een ruim opgezet restaurant met nog diverse in het oog springende details van de oude Greswarenfabriek. Het gebouw is een provinciaal monument en met zijn industrieel karakter biedt het meer dan elk ander gebouw in de provincie.
De nieuwe regiopartner en locatie onderstrepen het belang van het project, voor de jongeren en het (technisch) bedrijfsleven van Limburg. Met de nieuwe regiopartner Het Grescollege is het project FLL voor de provincie behouden op een goede toekomst bestendige locatie.”