Wat is het

Technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar

CHALLENGE is de laatste divisie van de FIRST® LEGO® League en is bedoeld voor oudste doelgroep van het project. Kinderen tussen de 9 t/m 15 jaar worden uitgedaagd te onderzoeken en ontwerpen als wetenschappers en technici. In team verband werken de kinderen aan een innovatieproject (onderzoek) en leren ze hun eigen robot te ontwerpen, bouwen en programmeren.

Innoveren, programmeren en presenteren
Het Innovatieproject: Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het jaarlijkse thema, een probleem uit de praktijk waarvoor ze een innovatieve oplossing gaan zoeken. Ze leren onderzoeken, samenwerken en uiteindelijk hun oplossing te presenteren.

Robotontwerp en robotwedstrijd: De kinderen leren hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren op een opdrachtenparcours in een robotwedstrijd.

Finales: Uiteindelijk presenteren de teams alle resultaten tijdens een finale. In Limburg kan dit tijdens de regiofinale (zie verderop). Maar dat kan ook (voorafgaand) via een klas- en/of schoolfinale. Een klas of school kan zich dan door de winnaar van de eigen finale op de regiofinale laten vertegenwoordigen. Uiteindelijk kan een team op de regiofinale ook nog een plek in de benelux finale verdienen. Dit is optioneel, jaarlijks doen ruim 800 teams mee in 32 regiofinales om één van de plaatsen voor de Benelux finale te bemachtigen!

Foto - Jeroen Les
Foto - Jeroen Les

De uitdaging: SUPERPOWERED SM

Elk jaar staat er voor de uitdaging van de CHALLENGE in een ander thema centraal. Dit thema bepaalt de inhoud van het programma. De vorm met zijn vaste onderdelen innoveren, programmeren en presenteren blijft overeind, maar door een nieuw thema is de uitdaging weer net zo spannend als het vorige jaar. Kinderen kunnen dus ook meerdere jaren meedoen, de FIRST® LEGO® League wordt nooit saai.
Het thema van het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECT SM. Transport brengt ons vooruit – het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden. Tijdens CARGO CONNECT SM zullen de deelnemers worden uitgedaagd om hun nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen te gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming? Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die onze wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen. De programma uitdaging van dit seizoen zal jongeren inspireren om innovatieve oplossingen te creëren door middel van robotica. Centrale vraag: “Hebben jullie de kracht om een nieuwe weg in te slaan en de toekomst van het transport uit te vinden?”
Lees verder: Voor wie